Unutkanlık Tedavisi

Kişilerin günlük yaşamlarında karşılaşmış oldukları uyaranlar, onların hiçbir şeye tam olarak konsantre olamamasına neden oluyor. Uzmanlara göre bu unutkanlıklar eğer ki günlük yaşamı çok fazla etkilemiyorsa çok fazla önemli olmuyor.

 

Genç Yaşlardaki Unutkanlık

50 yaşından önce ortaya çıkan kalıcı unutkanlıkların yaşanmaya başlaması ve unutkanlık ile birlikte moralsizlik, konsantrasyon bozukluğu, işten kaçma gibi durumlar ortaya çıkıyorsa kişi unutkanlıktan çok depresyonda olabilecektir.

Depresyon Kişiyi Unutkanlaştırır

Uzmanlara göre depresyon ya da kaygı bozukluğu olan kişilerde unutkanlıklar meydana geliyor. Bu bozuklar arasında ise ilk olarak travma sonucu unutkanlık kendine yer buluyor.

Travma Sonucu Unutkanlık

Travmatik bir olay yaşamış kişi daha sonrasında bu olayı unutursa ve bunu yalnızca bu olay için yapmışsa ortada ciddi bir psikolojik rahatsızlık vardır. Ancak travma ile alakalı unutkanlığın olup olmadığını belirlemek adına öncelikli olarak hastanın hikayesi dinlenilmeli, sonrasında da ailede böylesi bir durumun yaşanmışlığı ile alakalı bilgiler alındıktan sonra gerekli yönlendirmeler yapılmalıdır.

Ruhsal Sebeplerden Kaynaklanan Unutkanlık

Unutkanlık, izole olarak yalnızca tek bir hastalıkta görülür. Bu da psikojenik amnezidir. Bu hastalıkta öncelikli olarak psikoterapi yöntemi kullanılmalı ve hasta ile travma konuşulmalıdır.

Uykusuzluk Sonucu Unutkanlık

Unutkanlık, günlük hayatı ve işi etkilediği zaman hastalık haline gelir. uykusuzluk sonrasında konsantrasyon bozukluğu oluşması ve böylece unutkanlık oluşması demek; kalıcı olması durumunda müdahale edilmesi gerektiğini göstermektedir.

Hafıza Nasıl Güçlendirilir?

 Spor yapmak, bulmaca çözmeye dikkat etmek, sosyal ilişkileri geliştirmek, farklı uğraşlara konsantre olmak ve sağlıklı beslenmek hafızayı güçlendiren etkenler arasında yer alır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Sen de Düşüncelerini Paylaş!

DMCA.com Protection Status