Her gün 1 Yeni Bilgi | Kaliteli Bilginin Adresi,

Dizi İzleyerek İngilizce Öğrenmek

Gelişen dünyada İngilizce öğrenmek artık bir gereklilik olmuştur. Bazı insanlar için İngilizce öğrenmek keyifli bir hobi iken, bazıları için de büyük bir işkencedir. İngilizceyi öğrenmeyi daha keyifli bir hale getirmek için farklı yöntemler kullanılmaktadır. İngilizce öğrenmek için dizi izlemek, keyifli ve öğretici bir kaynak olabilir. Ancak, dizi ve film izlemek bazen çok etkili olamayabiliyor. İngilizceyi geliştirmek için izlenen dizilerden tam randıman alabilmek için öncelikle dizi alt yazılı izlemeli, daha sonra zor olsa da altyazısız olarak izlemelidir. Burada kelimelere takılmaktan ziyade verilmek istenilen genel mesajı anlamaya çalışmak gerekir.

Bir süre sonra dizileri orta seviyede anlamaya başladıktan sonra bir not defteri alarak dizi tekrar tekrar izlenmelidir. Anlaşılmayan yeni kelimeler ve ifadeler not alınmalıdır. Bundan sonra diziyi tekrar başa alarak altyazıyı kapatarak dinlemek gerekir. Bu durum birkaç defa tekrarlandıktan sonraki gün diziyi tekrar altyazılı olarak açarak, dizideki oyuncularla beraber diziyi seslendirme provası yapılmalıdır.

Bir sonraki aşamada ses kapatılarak seslendirme yapılmalı ve bu kayıt edilmelidir. Bu tekrarlar sürekli olarak yapıldığında bir süre sonra farklı kelimelerin de öğrenildiği görülecektir. Hatta konuşma aksanı da şaşırtıcı derecede gelişecektir.

İngilizce Öğrenmek İçin Dizi İzlemek Neden Faydalıdır?

Ülkemizde İngilizce genellikle kitaplar üzerinden öğretilmektedir. Bu nedenle kelimelerin telaffuzu, konuşmaların nasıl başlayıp, nasıl biteceği ve öğrenilen kelimelerin günlük hayatta nasıl kullanılacağı hakkında pek bir bilgi sahibi olunmaz. Ancak, İngilizce öğrenmek için dizi izlemek, İngilizce kelimelerin günlük hayatta nasıl telaffuz edildiği, nasıl kullanıldığı ve konuşma dili ile yazı dilinin birbirinden ne şekilde ayrıldığını görmek açısından çok önemlidir. Bu sayede İngilizce, aksanlı olarak konuşulabilir. İngilizce öğrenmek için dizi izlemek tek amaçsa, bu çok faydalı olmayacaktır. Bu durum faydadan çok zarar verecektir.


Bu nedenle öncelikle severek izlenecek olan bir dizi seçilmelidir. Bunun yanı sıra hızlı konuşulan ve ağır kelimeleri olan dizi filmlerden uzak durmak gerekir. Daha çok günlük kelime yapıları olan diziler tercih edilmelidir. Seçilen dizinin öncelikle altyazılı olarak izlenmesi hem kelimelerin yazılışının birebir görülmesini hem de cümle yapılarının daha kolay kavranmasını sağlayacaktır. Dizinin ilk birkaç bölümü İngilizce altyazılı olarak izlendikten sonra tekrar başa dönerek Türkçe altyazılı olarak izlenmelidir. Daha sonra tekrar İngilizce altyazılı olarak izlemek kelimeleri daha iyi anlamak açısından daha faydalı olacaktır.

İngilizce Öğrenmek İçin İzlenecek İdeal Dizi ve Filmler



 

İngilizce Öğrenmek İlgili bu içerikleri de mutlaka okuyun!

  1. Ücret Ödemeden İngilizce Öğrenebileceğiniz siteler
  2. İngilizce Konuşmayı Öğrenmenin En etkili Yöntemleri
  3. İngilizcede Kullanılan Deyimler ve Türkçe Anlamları
  4. Eğlenirken İngilizcenizi Geliştirebileceğiniz En İyi 5 Oyun
  5. İngilizcenizi Geliştirmenize Katkı Sağlayacak En İyi 8 Kitap