Yalnızlık Korkusundan kurtulmanın yolları

İnsanların pek çoğu yalnızlık kavramını yanlış anlarlar. Yalnızca kişinin tek başına olduğunu hissetmesi durumudur. Kişi böylesi durumda dışlanmışlık hissine kapılır. Öyle ki etrafında insanlar olsa dahi onlar ile iletişimde bulunamaz. Herkes yalnızlıktan korkar. Ancak bu korkunun hastalık derecesine varması ve kişinin sürekli arayış içinde olması durumu çok daha kötü bir hale getirir.

 

Erkekte ve Kadında Yalnız Kalma Korkusu

 Gerek kadınlarda gerekse erkeklerde yalnızlık korkusu sıklıkla görülebilmektedir. Erkeklerde çocuklarda yaşanan travmalar, genetik faktörler bu korkunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Bununla birlikte ağır hastalık geçirmek, bir yakını kaybetmek, anne babanın boşanması sonrasında da aynı sorun orta çıkıyor. Yalnızlık duygusun temeli ayrılık kaygısına dayanır. Nasıl ki küçük bir çocuk terk edilmekten korkarsa aynı şekilde bu duygu da bilinçaltına yerleşir. Özellikle de özgüveni düşük insanlar kendilerini değersiz hisseder ve soyutlanır. Bunun sonucunda da ortaya kronik bir yalnızlık çıkar.

 

Yalnızlık Korkusu Yaşayanlarda Gözlemlenen Durumlar

 Yalnızlık duygusu içerisinde yer alan kopma korkusu sonrasında kişiler istemedikleri davranışları yapmaya başlarlar. Örneğin sırf yalnız kalmamak adına yanlış kişiler ile arkadaşlık kurar ve onların her istediklerini yaparlar. Yalnızlık korkusundan muzdarip kişiler depresyon, panik atak, strese bağlı farklı hastalıklar, alkol ve madde kullanımı gibi şeyler ile karşı karşıya kalabilirler.

 

Yalnızlık Korkusu Nasıl Yenilir?

 İnsanları gerek fiziksel gerekse ruhsal anlamda etkileyen yalnızlık korkusunu yenmek adına öncelikli olarak kişilerin farklı gruplar ile iletişimde olması gerekmektedir. Bu gruplar içerisinde sosyallikleri sürdürülebilecek ve farklı olumlu aktiviteler içerisinde bulunulacaktır. Kusurların üzerinde yoğunlaşmak, sorunların giderilmesini sağlamayacaktır. Bunun yerine yapılacak şey kendine güvenmektir. Eğer ki yalnızlık korkusunun getirdiği durumlar kişiyi aşırı zorluyorsa, mutlaka profesyonel yardım alması gerekecektir.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Sen de Düşüncelerini Paylaş!

DMCA.com Protection Status